Kredi Kartı Borcu Ödeyemeyenlerin Yaptıkları 9 Hata

Kredi kartının, belirli kuruluşlardan ya da bankalardan alınan %90 oranında yemek, giyim, bakım, turizm, barınma ve benzeri bir sürü ihtiyacımızı karşılayan firmalarla anlaşması bulunur. Sonrasında ise belirli bir süre sonra ödenmesi zorunlu olan nakde alternatif olan bir ödeme aracı da denilebilir. Türkiye de her yıl neredeyse 5 milyon kredi kartı kullanılır. Nakit parası olmayan halk şu anda kullanılabilen bir para olduğunu düşünerek rahatlarlar, tahmini olarak bir ay sonra ise şu an kullanılan paranın borcunun ödenmesi istenilir. Tabi burada bankaların avantajına olan şey kredi karı kullanımında alınan herhangi bir şeyin değerinin üzerine faiz bindirmesidir. Fakat işi olmayan geçim zorluğu çeken insanların da kendilerine cazip gelen bu ödeme sistemini kullanması kaçınılmazdır.

Kredi Kartı Borcu Ödeyemeyenlerin Yaptıkları 9 Hata

  1. Kullanılan Üst Limitin Hesaplamalarında Yanlışa Düşülmesi
Herkesin kendine göre kazandığı belirli bir miktar geliri vardır ve bu değişkenlik gösterir. Kişi kredi kartından harcama yaparken bunu unutup gelirinden üst seviye bir harcama yapar, bu da daha sonrasında ödemelerde kişiye fazla yük bindirir.
  1. Kullanırken Yanlış ve Fütursuzca Kullanılması
Kişi kullanırken bu paranın bedava olduğu hissine kapılıp aşırıya kaçan harcamalar yapabilir, bu da daha sonra olan borç taksitle ödense bile sıkıntı çıkarır.
  1. Yanlış Taksitlendirme
Kişinin harcamaları sonucu oluşan borcunu düzenli ödeyememesi durumunda bankalar üzerindeki faiz oranlarını giderek yükseltir. Bu oran bazen borcun iki katına bile çıkabilir. Bölünen taksit miktarları ne kadar iyi gelse de kişi aylık ödeme planının dışına çıkmamalıdır.
  1. En Düşük Ödenmesi Gereken Miktara Güvenilmesi
Bankaların müşteriyi çekmek için kullandığı düşük ödeme seçeneklerine (yani asgari) kanılır ve azmış gibi görünür fakat borç toplu düşünülmeli ve buna göre hareket edilmelidir.
  1. Düzensiz Ödemeler
Kişi borçlarını düzensiz ödedikçe bankanın üzerine koyduğu faizi kabul etmiş bulunur. Çünkü her geçen gün çokça miktar konulmalıdır, kişi aylık ödemesini aksatmamalıdır.
  1. İhtiyaç Dışı Kartlar
Bankaların gösterdiği cazip teklifler ve dağıtılan karları kişi zaruri bir ihtiyacı olmasa da alıyor ve borç sahibi oluyor.
  1. Bankaların Sigorta Hilesi
Kişi imzaladığı, aldığı şeye dikkat etmediğinde aylık borcu kadar bankaya sigorta parası ödemek zorunda kalıyor, imzalanan kağıda dikkat edilmesi gerekir.
  1. Kart Kırıp Atılması
Borcu ödenen kart kırıp atıldığında kart iptali gerçekleşmez ve kişiye ekstre borcu gelmeye devam eder.
  1. Hesap Kesim Tarihine Dikkat Etmemek
Kişi hesap kesim tarihini bilirse alışverişini bir nebze olsun yapabilir ve borç yükünden kurtulabilir, bunun bilincinde olmamak kişinin dezavantajınadır.