Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan 250 bin konutluk TOKİ projesi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ancak bu yoğun ilgiyi fırsat bilen dolandırıcılar da harekete geçti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı kamuoyunu uyardı.

Dolandırıcılık Girişimleri Artıyor

TOKİ’den yapılan açıklamada, kurumun ismi kullanılarak vatandaşlardan kura önceliği sağlama vaadiyle para talep edildiği yönünde şikayetlerin arttığı belirtildi.

“İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru, kura, sözleşme, tapu ve teslim işlemleri yalnızca T.C. Ziraat Bankası ve T. Halk Bankası yetkili şubeleri üzerinden yürütülmektedir. Hiçbir özel banka, şahıs veya dernek aracılığı ile işlem yapılmamaktadır.”

Para Talep Edenlere Sakın İtibar Etmeyin!

TOKİ yetkilileri, telefonla ya da şahsen ulaşıp “kuralarda öncelik”, “başvuru garantisi” gibi vaatlerle kapora veya ücret talep eden şahısların dolandırıcı olduğunu net şekilde ifade etti.

Hiçbir kooperatif, dernek ya da şahıs, TOKİ adına işlem yapamaz. Size ulaşarak para talebinde bulunanlara kesinlikle ödeme yapmayın. Bu tür durumlarda en yakın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunun.”

TOKİ Resmi Bilgilendirme Kanalları

Vatandaşların dolandırıcılara karşı korunması adına resmi bilgilendirme kanalları şu şekilde sıralandı:

Vatandaşlara Çağrı: Bilinçli Olun, Güvenli Başvuru Yapın

Başvurularını yapan veya yapmayı planlayan vatandaşlara çağrıda bulunan TOKİ, sürecin güvenli şekilde ilerlemesi için şu tavsiyelerde bulundu:

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, dolandırıcılara karşı dikkatli olmalı. Unutmayın, TOKİ projelerinde hiçbir öncelik satılık değildir. Başvurular tamamen şeffaf bir şekilde, noter huzurunda yapılacak kura ile gerçekleşir.