34,0220$% 0
37,5571€% 0.06
2.753,97%0,05
4.556,00%-0,13
18.167,00%-0,19
9.573,85%-0,52
Emeklilik belgesi, belki de Türkiye’de en fazla kullanılan ve ihtiyaç duyulan belgelerden bir tanesidir. Türkiye’de 13,2 milyon emekli olduğu düşünüldüğünde ülkemizin yarısına yakın bir kısmının emekli olduğu gerçeği hak geçirmez. Bu sebeple insanlar emeklilik belgesi nasıl alınır sorusunu internette defalarca kez arayıp doğru yanıtı asla bulamıyorlar.
Emeklilik belgesi bir diğer tüm belgelerden daha fazla kullanılan ve ihtiyaç duyulan belge olmasına rağmen insanlar emeklilik belgesini nasıl alabileceğini bilmiyor. Bu içeriğimizde SGK onaylı Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü dosyası alabilmeyi öğreniyor olacağız.
SGK onaylı hizmet dökümü sadece e-Devlet üzerinden alınabilen bir belge türüdür. SGK kurumundan fiziki olarak alınabilen SGK onaylı hizmet dökümü için bugün teknolojinin son imkanlarını da kullanabiliriz. O sebeple fiziki olarak belge almaktan daha basit yöntemi olan e-Devlet üzerinden SGK onaylı hizmet dökümü alıyor olacağız. Aşağıdaki adımları sağlıklı bir şekilde tekrarlayın:
4A adı verilen hizmet dökümü sadece sigortalı çalışanlar için geçerli olacaktır. Eğer Bağ-Kur gibi yani 4B kurumuna ait sigorta verilerinizi almak istiyorsanız tam tersi 4B hizmet dökümü aramasını yaparak hizmet verilerinizi çıkartmanız gerekmektedir.
Emeklilik belgesi adı verilen yani resmi adı ile hizmet dökümü dosyası içerisinde sigortalılık süreciniz, sigorta borç sorgulamalarınız ve tahmini olarak ne zaman emekli olabileceğiniz gibi veriler bulunmaktadır. Mevcut durumda emekli olan vatandaşlarımızın ise emekli oldukları tarih gibi bilgiler yer almaktadır. Emeklilik belgesi, herhangi bir işe girerken kullanılabilir, sigorta giriş takibi yapabilmek adına gerekebilir.
E-Devlet üzerinden alınan emeklilik belgesi resmi bir dayanağa sahiptir. Belgenizin alt kısmında bulunan belge doğrulama kodu sayesinde belgenizin resmi ve gerçek olduğunu doğrulayabilirsiniz.
Emeklilik maaşınızı gösteren belgeyi alabilmek için yine e-Devlet üzerinden giriş yaparak orta kısımda bulunan arama kısmına “Hazine ve Maliye Bakanlığı E-Bordro Hizmeti” aramasını yapın. Bu seçenek ile gelir bordrosu alabilirsiniz. Buradan alınan belge yine resmi ve her kurumda geçerliliği olan bir belge türüdür. Emekli olamayan ve mevcut durumda çalışmakta olan tüm vatandaşlarımız da aynı aramayı yaparak gelir bordrosu alabilirler.
Ancak bu kurumdan sadece devlet memuru sıfatında çalışan kişiler gelir bordrosu alabilirler. Serbest meslek sahibi olan kişilerin vergi levhaları gelir bordrosu sıfatında kullanılabilir. Ayrıca muhasebe departmanlarından alınacak olan yıllık gelir belgelerini de maaş bordrosu olarak kullanabilirler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.