27,2137$% 0.25
28,9451€% 0.02
33,2774£% 0.08
1.680,91%0,05
2.777,00%-0,07
11.115,00%-0,01
İstanbul Planlama Ajansı ve İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği İstanbul Konut Zirvesi 3 Aralık – 7 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Zirvede gayrimenkul sektörünün içinde bulunduğu problemleri ve geleceği gündeme alındı.
Zirvede İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Emrah Şahan tarafından yapılan açıklamalarda koronavirüs salgını döneminde konut kiralarında ortaya çıkan artışlar değerlendirildi. Şahan’ın verdiği bilgilere göre bu dönemde İstanbul’daki kiralık ev fiyatları %65 oranında arttı.
İstanbul Konut Zirvesi ile Kiracıların İçinde Bulunduğu Zorluklar Ortaya Kondu
Emrah Şahan’ın ortaya koyduğu verilere göre ülkede yaşanan ekonomik kriz ve pandeminin getirdiği olumsuz koşullar konut politikalarının yetersizliğini de net şekilde ortaya koydu. İPA tarafından yapılan saha araştırmalarına göre kiraların %65 artmasıyla kiracıların %40’ı kiralarını ödemekte zorlanır hale geldi.
İstanbul’da günümüzde yapılan konut projelerinin tamamı üst gelir gruplarına yönelik olarak gerçekleşiyor. Bu da yüksek kiraları ödemekte zorlanan kesimlerin hem kiralık ev bulmalarını hem de buldukları evlerin kiralarını ödemelerine yönelik çözüm getirmiyor. Barınma sorununa yönelik çözümlerin alt gelir gruplarına yönelik şekilde bulunması gerekiyor.
Uluslararası sözleşmelere ve ülkemiz mevzuatına göre vatandaşların barınma hakkının sağlanması gerekiyor. Konut sorununun da bu çerçevede değerlendirilmesi, yerel ve küresel ölçekli konut sorunlarının boyutlarının otaya konması, kapsayıcı stratejiler belirlenmesi gereği de zirve ile ortaya konmuş oldu.
Elektronik Para Ve Ödeme Kuruluşları Hakkında Merkez Bankası’ndan Beklenen Düzenleme Geldi!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.