34,0220$% 0
37,5571€% 0.06
2.753,97%0,05
4.556,00%-0,13
18.167,00%-0,19
9.573,85%-0,52
Prefabrik evler İnşaat sektöründeki yenilikler ve gelişmeler ışığında, son yıllarda adından sıkça söz ettiren evler; kolay kurulum, uygun maliyet, yenilikçi tasarım ve işlevsel yapı gibi pek çok avantajı bir arada sunuyor. Prefabrik ev yaptırmak için tüm detaylar bu yazımızda
Kullanıcı ihtiyacına göre şekillendirilen detayları ile farklı ölçülerde ve farklı görünümlerde üretilen evler dubleks ya da tek katlı prefabrik evler olarak tercih edilebiliyor. Prefabrik evlere olan ilgi Corana virüs sonrası daha da arttı.
“Sakin, izole ve doğa ile baş başa olmak isteyenlerin ilk Tercihi prefabrik evler.
Prefabrik; parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan yapılardır. Diğer bir ifade ile; duvar, kapı, pencere ve diğer elemanları fabrikasyon olarak üretilen ve konutun yapılacağı beton platform üzerine monte edilen konuttur.
Ucuz, kaliteli ve sağlam yapılardır.
Her türlü yerleşim ve kullanım amacına göre uygulanabilir.
Kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılır.
Modüler oldukları için ihtiyaca göre planlanması ve üretilmesi mümkündür.
Her türlü alana ve büyüklüğe göre üretilebilir.
Prefabrik evler, ses-ısı izolasyonu, yangın ve depreme dayanıklılığı bakımından uluslararası standart ölçülerinde hazırlanır.
Binaya sonradan istenildiği kadar ek yapılabilme imkanı vardır. Bu nedenle prefabrik evin genişletilmesi çok kolaydır.
Prefabrikte odaların istenilen yere yerleştirilmesi mümkündür.
Prefabrik ev modelleri; tek katlıdan çift katlıya, villa tarzından ahşaba kadar geniş bir yelpazeye sahip.
Bu yapıların kullanılan malzeme ve tekniğe göre minimum 30-70 yıl arası ömürleri vardır.
Prefabrik ev nasıl yapılır?
Prefabrik ev yapımında ilk adım uygun arsayı bulmak.
Yeni bir ev satın almayı planlıyor ve tercihinizi prefabrik yapılardan yana yapıyorsanız ilk olarak, size ait bir arsa olmaktadır. Kendine ait bir arsanız yoksa evinizin kurulumunun sağlanmasını istediğiniz bir bölgede arsa tespit ederek bu arsanın bağlı olduğu belediyeden arazinin imar durumunu teyit etmeniz ve onay almanız gerekmektedir.
arsanın imar durumunun kontrolünün ardından almanız gereken ruhsat için gerekli evin mimari planı, zemin etüdü, mekanik planı ve statik projesi gibi adımları tamamlamanız ve sunmanız gerekmektedir.
Ruhsatlı ve izinli arsanızın işlemlerinin tamamlanmasının ardından prefabrik evlerin kurulumu için gerekli işlemler başlatılır ve hızlı bir şekilde prefabrik evin kurulumu sağlanabilir. İlerleyen zaman içerisinde yasal olarak bir problem yaşanmaması için yukarıda bahsettiğimiz resmi izinlerin ve prosedürlerin mutlaka eksiksiz olarak tamamlanması gerekmektedir.
Bu aşamalar sırasıyla şu şekildedir;
1- Önce prefabrik ev yapan firmaya gidilir proje seçilir ve taslak proje alınır.
2- Arsanıza yakın bir mimarlık ofisine gidilir, taslak proje verilir ve arsanın konumu verilir.
3- Mimar bir proje dosyası hazırlar, (Mimari Proje, Elektrik Projesi, Mekanik Projesi, Statik Proje (İnşaat mühendisinin verdiği)
4- Bu hazırlanan proje dosyası (ruhsat dosyası) belediye’nin fen işleri müdürlüğüne onay için verilir.
5- Belediye proje dosyasını (ruhsat dosyasını) onaylar.
6- Beton ve Prefabrik ev kurulumu işlemi başlanır.
Prefabrik ev yaptırmanın ruhsat maliyeti sizin yaptıracağınız eve, arsanızın bulunduğu bölgeye, çalıştığınız mimarlık ofisine bağlı olarak değişebilir. Türkiye genelinde 5 bin tl ile 15 bin tl arasında değişiklik göstermektedir.
Söküm ve tekrar montaj ücreti ödenmek koşuluyla istediğiniz zaman, evlerimizi farklı bir yere tekrar montaj yapılabilir.
Fiyatlar da firmaya, metrekareye, malzemeye ve istenilen evin özelliklerine ve gideceği yerin nakliyesine göre değişiyor. Genel olarak 25 bin TL’ den başlayıp 300 bin TL’ e kadar değişiyor.
Prefabrik evin üstüne kurulacağı beton ölçülerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu noktada prefabrik evlerde atılacak olan beton ölçülerinin ebatları sizin evinizin metrekare hesabına bağlı olarak değişmekte olup, prefabrik evin her bir cephesinde en az 30’ar santim fazla olacak şekilde ve 25 ile 30 santim yüksekliği arasında beton dökülmesi gerekmektedir. Beton dökülmesinde terazili beton dökülmesi gerekmekte olup, temel şartlarına da uyulması gerekmektedir.
Prefabrik evle ilgili diğer yazımızı okumak için tıklayın
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.